11 Mart 2017 Cumartesi

AMASRA'DA YILBAŞI TATİLİMİZ


Hazır bu sene yılbaşı hafta sonuna denk geliyorken, e biz de balayından sonra henüz bir tatile çıkmadığımızdan yılbaşını farklı bir şehirde geçirmek istedik ve birkaç seçenekten sonra yıllardır hep aklımızın bir köşesinde bulunan Amasra'da karar kıldık.



 Malum Ocak ayı, yollar Sakarya'dan Bolu'yu geçene kadar yukarda gördüğünüz gibiydi, yer yer daha rahat yer yer daha zorlu. Ama sonunda Amasra'ya vardığımızda resmen sonbaharı yaşadık. Hem de bir Karadeniz ilçesinde :)

Konaklamamızı Northdoor Hotel'de gerçekleştirdik. Bu oteli de Amasra ile birlikte yıllar öncesinden seçmiştik zaten :) Otelin salonunda yılbaşı programının da olması bizi çok mutlu etti, bir de Amasra'da yılbaşı programı yapmak için kafa yormamıza gerek kalmadı böylelikle.

Yılbaşı yemeği için sahnede Motto Sanat Orkestrası vardı. Otel ve yemek rezervasyonunu yaptırırken öğrendiğimiz bu orkestrayı internetten incelediğimizde bizi çok eğlenceli bir yılbaşı gecesinin beklediğini anlamıştık.  

Northdoor Hotel manzarası...

Amasra ise tabi ki çok güzeldi, zaten küçücük bir ilçe ve gezmesi öyle çok uzun sürmüyor. İlçeyi şöyle bir turladıktan sonra yapmanız gereken beğendiğiniz mekanlarda havanın ve manzaranın tadına varmak...  
  
  

E tabi ki meşhuur Lütfiye'ye de uğramadan dönmedik, harika bir yer gerçekten. Kaldırımda bulunan masalarında sürekli ikramlık bir tepsi duruyor ve her müşteriden sonra yenileniyor. Sizse siparişinizi ve ikramlıklarınızı yiyip içerken bir yandan da sokakta gelip geçeni izliyorsunuz. Acaip samimi ve sıcak bir havası vardı gerçekten. 


Yeni yıla farklı bir şehir seyahati ile girdiğimizi düşünürsek tüm yılın seyahat ederek geçeceğini ummak da çok büyük bir hayalperestlik olmasa gerek diye düşünüyorum :)

Sevgilerle ♥

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder