16 Ocak 2014 Perşembe

SAÇ KÖPÜĞÜ KULLANIMI VE WELLAFLEX SAÇ KÖPÜĞÜ

İnce ya da kalın telli saçlı olalım, hepimizin mutlaka bir saç köpüğüne ihtiyaç duyduğumuz zamanlar oluyordur. Kimimiz saç köpüğünü ince saçları şekillendirmek için kullanırken, kimimizse kuru ve sert saçların elektriklenmesini engellemek için kullanırız. Bense sert, düz ve uzun oldukları için ağırlaşıp dinen bir saç yapım olduğu için , saç köpüğünü daha çok saçlarımı hacimli kılması ve normalde de düz olan saçlarımı fönlü bir görünüme sokması için kullanıyorum. Yaklaşık 2 yıldır hemen hemen her yıkamadan sonra kullandığım ürünse Wella'dan Wellaflex saç köpüğü. Hem çok güçlü, hem fiyat-performans açısından çok avantajlı, hem de ürün olarak çok dayanıklı bir saç köpüğü. Saç köpükleri genel olarak 4-5 ay gibi bir ömre sahip olsalar da -ki bu daha çok ürünü yanlış sıkmaktan kaynaklanıyor-, Wellaflex gerçekten rakiplerine göre çok daha fazla ömürlü bir ürün. Kuru şampuanlarım gibi yedekte birkaç tane mutlaka bulunan Wellaflex'lerim, birini bitirip diğerine başlamadığım, her yıkamada rastgele birini kullandığım için çok rahat 7-8 ay dayanıyorlar. 
Kullanım amacının yanı sıra ürünü doğru kullanmaktan da bahsedelim yeri gelmişken. Öncelikle saç köpüğünü çok iyi bir şekilde, salladığınızda içinden sıvı sesi gelmeyene ve kutuyu dolu hissetmeye başlayana kadar çalkalamak gerekiyor. Ardından köpüğü avuç içinize dik gelecek şekilde, 90 derecelik bir açıyla sıkmalısınız. Sıkma esnasında kutudan hava çıkmasına engel olmak, ürünü uzun süre kullanmak ve köpüğü hakkıyla alabilmek için bu nokta çok çok önemli. 

Saç tipinize göre saç köpüğü seçme konusuna gelirsek, saç köpüklerinin 1'den 4'e, 5'e kadar dereceleri mevcut. Benim saç köpüğümde 4'e kadar örneğim; ancak bazı kuaförlerin kullandıkları saç köpükleri 5'e kadar çıkabiliyor. Bu dereceler saç köpüğünün tutuculuğunu, sabitleyiciliğini, sertliğini ifade ediyorlar. Dediğim gibi ben sert, ağır saçlara sahip olduğum için 4 numarayı yani Ultra Strong Hold'u kullanıyorum.

Ürünü ister kuru saçlarınıza, isterseniz ıslak saçlarınıza kullanabilirsiniz. Saçlarınız kuruyken dalgalar elde etmek için ya da elektriklenen saçlarınızı dindirmek için saç köpüğü birebir. Bunun yanında aynı amaçla ıslakken de ürünü saçlarınıza uygulayabilir, ardından saçlarınızı şekillendirebilirsiniz. Benim gibi hiç şekillendirme amacı güdmeden, saçlarınızı kurutma makinesinden korumak, hacimli tutmak, parlak ve güçlü bir görünüm elde etmek için de kullanabilirsiniz. Bunun için ıslak saçı kısa bir süre havluluyla kuruladıktan sonra, saçlarınız ne çok ıslak ne çok kuru bir durumdayken, eğer hacimli saçlar istiyorsanız saç diplerinden başlayarak, değilse saç diplerinden 3-4 cm uzaktan başlayarak tutam tutam saçlarınıza köpüğü uygulamalısınız. Yine eğer hacim istiyorsanız bu işlemi başınızı yere doğru eğerek, yani saçlarınızın çıkış yönüne ters bir şekilde yapmalısınız ve tabi ki saç diplerinizi ovarak bu işlemi gerçekleştirmeniz çok önemli. Köpüğü saça yeteri kadar yedirdiğinizde de kurutmaya başlayabilirsiniz. 

Böyle bir işlemin ardından gün içinde asla kolay kolay toka izi kalmayan, hacimli, dolgun saçlarınızdan ellerinizi alamayacaksınız.

Wella Wellaflex'leri kolaylıkla her kozmetik mağazasında bulmak mümkün. Fiyatı 10 lira civarında olmalı, son fiyatına dikkat etmedim uzun süredir. Umarım bu yazı sizin saç köpüğü kullanımınız ya da saç köpüğü kullanımınız için faydalı olmuştur. 

Bir sonraki postta görüşmek üzere,

Sevgilerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder