11 Kasım 2013 Pazartesi

DAİ Gelinlik 2013 Endless Koleksiyonu Gelinlik 513

  

Merhaba,

Çok heyecanlandığım bir başka postla karşınızdayım: Gelinlik :)

Her ne kadar şimdilik ablamın gelinliğini postluyor olsam da en kısa zamanda inşallah kendi gelinliğimi de postlarım sizlere (AMİN) :) Ablam genel olarak çok zor karar bir insan olduğu için, konu gelinlik olunca bu zorluk en az 2 katına çıktı. Birçok butik dolaştı, bir çok gelinlik denedi... Hepsini tek tek anlatmayacağım size çünkü bir gelinliği uzun uzadıya anlatmak ya da değerlendirmek için herhalde içinde olmak gerekir diye düşünüyorum. En başta nasıl bir gelin olmak istenildiğiyle alakalı bir fikir olur her gelinin kafasında, işte o fikirle kıyaslanmalı bence denenen gelinlikler çünkü ancak hayalimizdeki gelin halimizle değerlendirebiliriz denediğimiz gelinliklerin nasıl bir karaktere ve görünüme sahip olduğu. Henüz hiç gelinlik giymemiş biri olarak ben öyle düşünüyorum yani. 

İşte bu nedenlerden dolayı sonucu, yani ablamın aldığı gelinliği paylaşacağım sizlerle. Ablamın gelinlik seçimi DAİ Gelinlik'ten oldu. Ankaralılar bilir, Tunalı'daki butiklerinden seçtik, denedik, provalar ettik ve aldık :) Seçilen model 513 nolu model. Yani şu:

Modelin orjinali böyle ancak ablam eteğinin tipini değiştirtti ve prenses biçiminde diktirdi. Bence kesinlikle çok doğru bir karar oldu. Az sonra son halini gördüğünüzde büyük çoğunluğun bize hak vereceğinden eminim. 

Tabi biz modeli beğendik, değişiklikleri belirttik, noktayı koyduk ama iş bununla bitmedi çünkü gelinlik dikiliyordu. Sondan bir önceki provaya gittiğimizde işin bizim karar vermemizle bitmediğini anladık zaten. Gelinlik henüz 2 parçayken yani etek ve bustiyer henüz birbirine dikilmemişken bustiyerin tam bir felaket olduğunu gördük.  Göğüs belli değildi, katlar çok alelade ve özensizdi, boncuk işlemeleri orjinalinden farklıydı. Ablamın morali bozuldu haliyle, bizimle ilgilenenler de ablamın gelinliği denemesiyle sorunun farkına varmışlar zaten hemen.





Bunlar sıkıntılı provamızdan. Bahsettiğim gibi göğüs kısmı nerdeyse dümdüz, hiçbir estetik yok, orjinalinden çok farklı bir yaka işlemesi... Neyse ki 2 gün içinde büstiyeri baştan yapıp 2 gün sonra tekrar edilen provada işlemi başarıyla tamamladık.

Ve sonuç:



Prenses etek olması dışında son haliyle orjinalinin birebir aynısı oldu ablacığımın gelinliği :) Ankara'daki nikahta saçlarını yarım toplattı. Omzuna dökülen dalgalı saçlarıyla çook güzel bir gelin oldu :) Bu haftasonu Ereğli'deki düğünde ise şık biz topuz yaptırmayı düşünüyor...



Eniştemin bir diğer sürprizi ise gelin buketi oldu. Mavi güllerden oluşan bir buket daha önce hiç görmemiştim ama o kadar yakıştı ki gelinliğe. Özellikle nikahtan sonra Dikmen Vadisi'ndeki fotoğraf çekimlerinde gelin ve damadın ortasında muhteşem bir sonbahar yeşilliğinin arasında çok güzel bir renk kattı profesyonel fotoğraflara. Henüz evlenmediyseniz sizin de aklınızda bulunabilir bence :)


Düğünün gelinlik ayağını da böylelikle tamamlamış olduk. Benim nikah kombinimle tekrar görüşmek üzere :)

Sevgilerle...


Beni instagram hesabımdan takip etmek için lütfen tıklayın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder