9 Ağustos 2014 Cumartesi

Bir Tutam Fikir: Teneke Kutu Yenileme

O kadar uzun süredir aklımda ki "teneke kutu yenileme" fikri... Ama sanırım bir türlü nasıl bir proje geliştireceğimi tam kestiremediğimden olacak bir türlü kalkışamadım bu işe. Dün kullanmadığım kolyelerimi koyduğum teneke ip kutusunu tekrar görünce kesonumun çekmecelerinden birinde, artık yeter dedim. Hemen evdeki benim kendilerine dokunmamı bekleyen tüm eski ve yalnız teneke kutuları topladım bir araya ve başladım araştırmaya...

Zaten bir şeyler kaplama konusunda hayli tecrübeliyim, o yüzden aklıma ilk gelen yapışkanlı kaplama kağıtlarını kullanmak oldu bu yenileme projesinde. Sonra aslında daha önce defalarca yaptığım bu işlemi kolaya kaçmak olarak gördüm. Farklı bir şeyler düşünmeliydim ki, aklıma yapanlara hep özendiğim dekupaj tekniği geldi.

Ahşap tepsilerden biliyorum dekupajı. Ne annem ne de ben denedik aslında bugüne kadar bu tekniği ama ben her zaman hayran hayran incelemişimdir bu tekniğin ürünlerini. Tabi bu sırada sadece "ahşap ve peçete" olarak bildiğim dekupaj bakalım metal kutularda işe yarıyor muydu? Yaramıyorsa da bunu nasıl başarabilirdim acaba?

Neyse ki o kadar tatlı, o kadar başarılı metal kutu dekupajı işleriyle karşılaştım ki, meğer ne kadar da yaygın bir hobiymiş bu :) Dekupaj işlerini çok beğendiğim blogger arkadaşlarımın tümünün adını hatırlayamıyorum ama fırsat bu fırsat çok güzel bloglar keşfettim, takip etmeye başladım. Onlar bu etkileşimimizin farkındalar mı bilmiyorum ama hepsine güzel fikirleri ve ayrıntılı anlatımları için teşekkür ederim :)

Ben henüz yenilenmeyi bekleyen kutularımın hangisini ne ile, nasıl yapacağıma karar vermiş değilim. Tabi bir de bu kutuları nerde kullanacağımı düşünerek hareket etmem gerekiyor. Teknik ve işlev konusunda karar verememiş olsam da tarz olarak büyük ihtimalle Green Gate, Cath Kidston, Pip Studio görünümünde işler ortaya koyacağım. Öncelikle hepsini çeyizim için düşündüğümü belirterek, aşağıda detaylı inceleyeceğiniz kutular için onları nerde, ne için kullanabileceğim  ve nasıl bir teknikle, hangi tarzda değerlendireceğim konusunda önerilerinizi bekliyorum :)
Kutuların ikisi görüldüğü üzere dantel ip kutusu, yuvarlak büyük kutu sadece eskimiş kısımları yüzünden yenilenecekler listesinde. İki  dikdörtgen kutu da aynı şekilde. İkili küçük yuvarlak kutular ise eski iş yerimde gelen sponsor otel hediyelerinden. İçlerinde çok lezzetli leblebiler vardı :)
Bu yeşil kova sevgilimin gönderdiği Bonny Food'un kovasıydı. Ben ağız kısmına taktığım dantel kurdeleyle değerlendirmiştim ama güzel bir fikir bulursam o da yenileyecekler arasında olabilir :)
Bu güllü güzel kutu annemin dikiş kutusu. Hazır almıştık dikiş kutusu olarak, bana ve size fikir olması açısından onu da diğer kutuların yanına ekledim. Aynı boyutta olan mavi yuvarlak kutuyu da kendim için dikiş kutusu olarak düşünüyorum. Neyse ki bir tanesinin ne işe yaracağını bulabildim :D
Bunlar da bana ilham olacak diğer metal kutu yenileme örnekleri. Dekupaj tekniği ile hazırlananlar ağırlıkta ama kaplama ile yenilenen bir kutu da mevcut. Umarım sizlere de fikir olur :)
Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorumm,

Sevgiler

11 yorum:

  1. Cok güzel fikirmis, özellikle cay posetleri icin olan kutuyu cok begendim! :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yenileme projelerine bayılıyorum, sonuçta bu da yetenek. Sizin de elinizin yatkın olması süper. Bu tür yenileme işlerini Pinterest'ten takip ediyorum ve gerçekten çok güzel yol gösteriyor. Muhteşem fikirler var orada. Naçizane siz daha iyi biliyorsunuzdur ama birkaç kutuya kalın jüt ipi sarıp kullanabilirsiniz hatta bu yöntem kavanozlarda da kullanılıyor. Kutularınızı merakla bekleyeceğim.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de sizin leziz tariflerinize bayılıyorum Sevda Hanım :)
      Evet ben de çok sık ziyaret ediyorum Pinterest'i, ilham konusunda inanılmaz faydalı... Jüt iplerini çoğunlukla mumluk olarak kullanılacak kavanozlarda fazlaca görüyorum gerçekten çok hoş duruyorlar. Bu kutular için de deneyeceğim, metalde olmasa da camda mutlaka denemek istediğim bir çalışma ip işleri. Öneriniz ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim, görüşmek üzere :)

      Sil
    2. Ben sizi ve blogunuzu Pinterest'te görmek isterim. Hep yabancılardan mı öğreneceğiz. Sizde yaptıklarınızı oraya koyun bence, onlarda sizden ilham alsınlar.
      Asıl ben teşekkür ederim ilginize.
      Sevgilerimle

      Sil
    3. Güzel dilekleriniz için tekrar teşekkürler :) Zaten bir pinterest hesabım var ama çok aktif değilim, önerinizi dikkate alıp pinterestte daha çok çalışacağım, sevgiler :)

      Sil
  3. Aman Allahım sunların şirinliğine bak.. Buralarda pahalı satıyorlar :( En iyisi kendımız yapalım ^_^ dekupajı deneyecegım en kısa zamanda ılk once ahsap kutulara tabıı elım alışsın :))

    Sevgileer ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen hem fiyatları fazla hem de böyle değerlendirilecek şeyler varken hazır almak biraz tembellik olur :) Ahşapa ben de meraklıyım ama önce şu metalleri bi hallediyim diyorum. Haberleşelim mutlaka çalıştıkça :)

      Sil
  4. Ama bunlar harika olmus! Ellerinize saglik. Bu arada takibe aldim sizi :) Ben de beklerim.
    http://eylemdelacroix.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz benim bi çalışmam yok bu kutuların arasında, ilham alacağım çalışmalar bunlar yalnızca :) Yakında kendi çalışmamı paylaşacağım, teşekkürler :)

      Sil
  5. Merhaba ,
    Ben de metal kutularımı değerlendirmek üzere fikir ararken keşfettim bloğunuzu , ve takibe aldım.
    Benim bloğuma da beklerim sizi , kocaman sevgilerimle :)
    www.grilady.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil