15 Ağustos 2014 Cuma

Bir Tutam Fikir: Çekmece Organizerleri

Önceleri bol bol çekmece-dolap ihtiyacı çekerdik sahip olduklarımızı düzenli bir şekilde muhafaza etmek için. Artık çekmecelerin, dolapların bolluğu da yetmez oldu alışveriş yapmak bu kadar kolaylaşmışken. İhtiyaçlarımız, sorgulandığında çok da gerekli olmayacak biçimde çoğaldı ama yine de onları karşılamak için hep birer bahanemiz oldu. "Yeni moda, yeni marka, belki lazım olur"larla... Ben de bundan birkaç ay öncesine kadar bir üründen birden fazla çeşit olsun isterdim, koleksiyonculuk ruhumda var napıyım :) Ama özellikle çok beğendiğim vivamakyaj.blogspot.com blogunun sahibesinin geçtiğimiz ay yaptığı 300 projesi ve para diyeti çalışmaları benim de tüketmeye, biriktirmeye olan bakış açımı etkiledi. Yine de henüz bu kadar aydınlanmadan önce sahip olduğum ve her zaman sahip olacağım bazı ürünler hala benimle ve tabi ki benim gibi düzen tutkunu biri için bu ürünleri, eşyaları muhafaza etmek, çok çok çekmecenin yanı sıra bir de bir çoğumuzun da ihtiyacı olduğu gibi çekmece içi düzenleyicilerin işi :)
Benim çekmece organizerlerim ikea'dan. Zaten artık çekmece organizeri deyince akla ilk gelen isim ikea, diğer pek çok hayatı kolaylaştıran üründe olduğu gibi. 
Bu büyük organizer aslında mutfak çekmeceleri içindi ama ben onu makyaj masamın çekmecesinde kullanıyorum. Makyaj malzemelerim onun sayesinde daha kullanışlı ve rahat hatırlanabilir oldu :)
Ikea'nın en çok rastladığımız organizeri bu küçük boy organizerden de 2 tane var, kesonumun çekmecelerinin boyutuna en uygunu buydu.
Keson çekmecelerimdeki organizerlerden biri takılarımı toparlarken, diğeri de takma kirpiklerim, takma tırnaklarım, testerlarım, manikür-pedikür ve bakım ürünlerimi düzenliyor. bu organizeri çekmecemde daha kullanışlı olabilir diye uzun kısmını ayıracak şekilde kestim. Kenarları çatladı tabi, ikea'ya ilk gidişimde yeni bir tane daha alacağım. Demek ki bu organizerlere yeni düzenleme yapmak yaramıyormuş :)


Bu çekmece organizerlerini ille hazır satın almak zorunda değiliz tabi ki. Evde kendi organizerlerimizi yapabileceğimiz birçok fikir de mavcut. Bu noktada benim en beğendiğim fikir, gözlük ya da parfüm kutularından yapılan organizerler. 
           
Bulmak kolay olmasa da beğendiğim diğer organizerler de aşağıda. Özellikle küçük takılar için idealler :)

19 yorum:

  1. Erica çok güzel bir post hazırlamışsın bizim dolaplarda da bu organizerlerden kullanıyorum çok iyi oluyor sende çok tertipli ve düzenliymişsin canım birde yorum bırakma bölümünde kelime sayı doğrulatmaca var yorum gönderenler için çok sorun oluyor yani yorumlarını etkileyebilir kaldırırsan senin için daha iyi olur sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok teşekkür ederim farkında değildim, düzelltim hemen :) Postumu beğenmene de çok sevindim, ben de senin düzenini çok merak ediyorum ayrıcaaa :)

      Sil
  2. çok iyi olmuş gerçekten insan aradığını rahat rahat bulur. benimde bu işe bir el atmam lazım. teşekkürler bu güzel post için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonucu bekliyorum :) Ben teşekkür ederim beğendiğin için :)

      Sil
  3. Bende ikeadan aldım düzenli olması kullanım açısından çok iyi istediğimi hemen bulabiliyorum :)
    bende bloğuma beklerim http://sedefilemodamakyaj.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de güle güle kullanın, gerçekten çook kullanışlılar :) Takipteyim ben de, memnum oldum sizi tanıdığıma :)

      Sil
  4. Bu fikirlerçok güzel. Gerçekten çok düzenlisin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, öteki türlü içim hiç rahat etmiyor :)

      Sil
  5. Canim süpersin, nekadar düzenlisin masallah, cok güzel organize etmissin ve cekmece ici kutularda harika, cok güzel bir post olmus! :) Ve benim projelerdende bahsetmissin cok tesekkür ederim, cok mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederimm :) Sana sürpriz olsun dedim mutlaka okuyacağını bildiğimden :)

      Sil
  6. Bu organızer fikri kesınlıkle muucızee.. en kısa zamanda bende edınecegım ayakkabı kutuları yamuldu ıyıce :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de az kullanmadım ayakkabı ya da başka ürün kutularını, bunlar gerçekten çok işe yarıyor :)

      Sil
  7. Düzen tertip gibisi varmı şahane fikirler bunlar!
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuş, daha iyi organize edilemez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim, çok teşekkürler :)

      Sil
  9. Düzenini çok beğendim canım herşey elinin altında düzenli olunca yapıcağımız makyajda okadar zevkli oluyor ben çekmeceli dolabıda çok beğendim oda ikeadanmı sitesine baktım ama o modelde çıkmadı

    YanıtlaSil