24 Ekim 2013 Perşembe

Evleneceklere Çeyiz Önerisi: Karaca&Emsan



Henüz benim adıma çeyiz hazırlıkları için erken bir vakit olsa da, 16 kasımda Ereğli'de evlenecek olan ablamın çeyiz hazırlıklarıyla bir hayli alakadar oldum son zamanlarda. Eskiden hazırlanmış geleneksel el işi çeyizlerin hazırlanması paketlenmesi derken tabi iş dışarda bitecek kısıma geldi. Mutfak alışverişi! Benim en sevdiğim kısım :)

Hala nelerin nerden alınacağı kesinleşmedi, hala bakılıyor, araştırılıyor ama araştırmalara dahil olduğum bir günden, çok tatlı mutfak ürünlerinden bahsetmek istedim ben yine de. Öylesine tatlı şeyler gördüm çünkü :) Ablam evlenmiş olsa, benim evliliğime de biraz daha az kalsa heralde bir çırpıda alıverirdim o derece ama tabi kendim için çeyiz araştırmaları henüz başlamadığı için böyle konuşuyor da olabilirim; zira şimdiden her alınacak ürün için aklımda bir çok alternatif var. Ben evlenene kadar yeni modeller çok etkileyici olmazsa işim kısa süreceğe benziyor yani. E evliliğe daha var deyip geri çekilmek olmaz, yavaştan ne nerde ne kadar araştırmak, bilmek lazım :)

Mutfak alışverişi çok teferruatlı bir aşama. Küçük büyük bir dolu detay mevcut çünkü. Özellikle de biz kadınların mutfaktaki aktifliğini düşünecek olursak, e bizim de detay tutkumuzu göz önünde bulundurursak teferruatlı olduğu kadar uzun da sürüyor.  Henüz küçük hazırlık grubu, masaüstü grubu alışverişine pek dahil olamadım ama benim beğendiğim büyük hazırlık grubu ve misafir yemek takımını seve seve paylaşmak istiyorum.


İlk olarak tencere takımını ele alalım: EMSAN. Annemin ve evli olan büyük ablamın ve tanıdığım bu konuda konuştuğum tüm tanıdıklarımın favori tencere markası. Halihazırda evde kullandığımız marka kendisi, mutfakla arası çok iyi olan biri olarak Emsan tencerelerin marifetlerine çok yakından tanık oluyorum anlayacağınız. Tabi alışveriş sırasında çelik tencere takımı için bakacağımız ilk marka da Emsan oldu. Benim beğendiğim model bu yılın tasarım ödülünü almış bir model. Üstelik fiyatları çok uygun buldum ben. Modeli öyle çok beğendim ki fiyatı yüksek bile olsa almayı düşünürdüm yine de. 


Bu yukardaki de yine Emsan'ın Elma serisi seramik tencere seti. Ben bayıldım görünümüne ve bu rengine, farklı renkleri de mevcut yeşil mesela. Klasik seramik tencere setlerinden farklı bir model olduğu için direk gözüme çarptı ama yine  de başka bir seramik tencere seti gördüm ki aslında gönlümün klasik olandan yana olduğunu anladım...


Bu da Karaca'nın seramik tencere seti. Hem rengi hem kulpları ben Emsan'dan daha çok cezbetti hatta bir ara anneme dönüp bana alsak mı şunu ya dedim :) Sonra tabi ben evlenene kadar çıkacak yeni son moda modellerden vazgeçmiş olmak istemedim ama ablam seramik tercihini heralde bu setten yana kullanacak. 300 küsurlu bir fiyatı vardı, şok oldum. Hem fiyat olarak, hem işlev olarak, hem görünüm olarak harika bir set bana kalırsa...


Söylediğim gibi henüz çeyiz alışverişime başlamasam da aklımda bir çok şey vardır, araştırmalara başlayalı çok oldu yani. Bu yukardaki yemek takımını görünce de çok şaşırdım çünkü yemek takımları araştırmalarımda Karaca'nın bu modeline rastlamamıştım. "Böyle güzel bir modeli nasıl olur da gözümden kaçırmışım" şaşkınlığıyla bir de fiyatını sordum ki şaşkınlığım ikiye katlandı. Net fiyatını hatırlamıyorum ama 1200 küsurdu. Benim baktığım takımlar 1600-1700 tl'den aşağı olmadığı için, böyle de şık bir modelin bu kadar ucuz olmasına çok şaşırdım tabi.

Karaca'nın günlük takımlarından kullanmıştık ancak 2 yıl olmadan porselenlerde gri gri damarlanmalar başladı. Bir çoğunu attık. Durum böyle olunca zaten yemek takımı için tercih etmeyi düşündüğüm bir marka değildi Karaca ama bu modeli de bir o kadar çok beğendim. Görevliye de bu günlük takımda yaşadığımız sorunu anlatınca 200 tl lik bir takımla 1200 tl lik takımının kalitesinin aynı olmayacağını, üretimlerinin farklı olduğunu söyledi. Hak verdim aslında baya da aklıma yattı, bu fiyatta bir takımı ben de günlük olarak kullanabilirdim aslında ama dediğim gibi henüz çeyiş alışverişime başlamamakta kararlıyım. Bulabilirseniz bence bu modeli kaçırmayın. Böyle zarif bir modeli bu fiyata bulmak çok güç :)

Umarım fotoğraflarım ve düşüncelerim karar vermenizde etkili olmuştur. Evleneceklere ve zaten evli olanlara bu ürünlerde ya da değil, ömürlerinin sonlarına dek çok çok mutluluklar diliyorum. Darısı bana ve evlenmek isteyen tüm bekarlara :)


3 yorum:

  1. Benim de yemek takimim bu. Evet haklısin. Ben de evlenmeden once int de göremedim ama bakmaya gittiğimde mağazada gordum. Ve cok memnunum. Bu takımın bi özelliği de icinde kemik tozu olmasiymus. Çabuk kırılmıyor bu yüzden :) fiyatına gelince. Ben karacanın tüm takımını aldım. Tencere kahvaltı yemek bi de ekstradan üçlü sahan takımı ve seramik pilav tenceresini dahil ettim. Hepsi toplam 2.500 etti.

    YanıtlaSil
  2. Cok da memnun kaldım. Kasıklarını bile günlük kullanıyorum. Cok detaya girmedim gereksiz eşyalar yığılmasın die. Bunlar isimi rahat rahat görüyor. Bir de kırılan parçanın omur boyu garantili olması da güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Bu arada simdi baktım karacanın sitesinde yemek takımı olacak en beğenileni arayinca ilk sırada bu takım var :)

    YanıtlaSil