5 Eylül 2014 Cuma

Bir Tutam Fikir: Kolay Etek Dikimi

Geriden gelmeye tam gaz devam ediyorum ve geçen yaz diktiğim bir eteği anlatıyorum bugün size. Zaten el emeği işlerimin çoğunu paylaşmaya gayret ediyorum ama böyle kolay olanları hiç atlamak istemiyorum. Hakikaten de çok kolay, uygun bir kumaşınız varsa 1 saat içinde bile yepyeni ve göz nuru bir eteğiniz olabilir :)

Evde var olan şile bezi bu kumaşı o kadar uzun süredir beğeniyordum ki ne yapacağıma bir an önce karar verebilmek için bi süre hep gözümün önünde bir yerlerde durmuştu o sıralar. Ya elbise ya etek diyordum, en sonunda etekte karar kılıp nasıl bir etek dikeceğimi de tasarladıktan sonra bu güzel kumaşı içinde bulunduğu belirsizlikten kurtarmanın sevinciyle başladım kesmeye :)
Önce boyuna karar verdim, yüksek bel bir etek olsun istediğim için biraz da fazla kestim. Ardından ayarladığım boyda kestiğim parçanın bu kez enine karar verdim ki bu en kolay kısmı çünkü beli lastikli olacağından bol oldu dar oldu derdi olmaksızın alelade üstüme tutup "hah böyle iyidir herhalde" diyip bu aşamayı da hallettim. Sonunda elimde hem eni hem boyu belli olan bir kumaş kaldı. Bu kumaşın her iki ucunu birleştirip makinede diktikten sonra lastik için bel kısmına tünel diktim. Sonrasında da uçlarını kıvırıp dikme işlemini tamamladım. 
Tabi ki yalnızca beli lastikli yüksek bel bir etek olarak tasarlamadım eteğimi. Beli için lastik kısmının üstüne, tam da yüksek bel adına layık bir kuşak düşündüm. Bunun için de göbek kısmında istediğim kalınlığı belirleyip uçlara doğru incelen bir kuşak diktim, kalın olması için de iki katlı yaptım.
Kuşağı da diktikten sonra sıra bu kuşağı eteğe sabitlemeye geldi ama burda atladığım bir durum vardı. Eteğin beli lastikli olduğu için kuşağı olduğu gibi eteğin üstüne dikemezdim, öyle yapsam giydiğimde lastikle beraber kuşağım da büzüşecekti. Hiç dikmiyim, eteğin üzerinden bağlıyım dedim ama ona da güvenemedim çünkü yüksek bel bir etek olacağından kayma sıkıntısı vardı. Üzerimde eteğim, elimde kuşağım bu soruna çare ararken aklıma geldi sonunda; hazır etek üzerimdeyken kuşağı yalnızca belli yerlerden ve aralarında mesafe bırakarak sabitlemeliydim. Böylece hem kuşağımın eteğimden kayma hem de dikişlerin arasındaki mesafeler sayesinde lastikle beraber büzüşme sorununu çözmüş oldum. Bu son detayla birlikte eteğim tamamlanmış oldu, geriye yalnızca kombin düşünmek kaldı. Ben bu eteğimle en çok sevgilimin ilk doğum günü hediyesi topuklularımı giymeyi seviyorum, eteğimi gösterirken de bu ayakkabılarımla sunmak istedim :)
 Umarım eteğimi beğenmişsinizdir, açıklayıcı bir şekilde anlatabilmişimdir :) Bir sonraki postta görüşmek üzere,

Sevgiler ♥

17 yorum:

  1. Çok hoş bir etek olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ama cok tatli olmus bu, ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  3. kizzzz cok beceriklisin masallah, elinden her is geliyor, seni alan yasadi :D Askerdeki sevgilin yasadi yani haha ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha teşekkür ederiz, beraber yaşarız inşallah :)

      Sil
  4. ayh etek ne güzel olmuş ellerine sağlık, mağazan alınmış gibi vallahi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar profesyonel görünüyor mu yani :) Çok teşekkür ederim çok sevindim beğenmene :)

      Sil
  5. kumaşına ayrıca bayıldım. çok güzel olmuş, güle güle giyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok beğenerek diktim bu kumaşı, teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Cute skirt, nice necklace!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. Öyle mi olmuuş :) Teşekkürler canım :)

      Sil
  8. Çok güzel olmuş ve sana da inanılmaz yakışmış canım..

    YanıtlaSil