2 Temmuz 2015 Perşembe

Evlilik Teklifi Önerileri ♥

Genel olarak kadınların çok değer verdiği bir "hayal" gibi görünse de bence erkekler için de bir o kadar önemli bir konu evlilik teklifi. "Ne gerek var, zaten yolumuz belli" diyen kadınların yanı sıra çoğumuz sanırım heyecanlı heyecanlı gülümserken toz pembe hayaller içerisinde düşünürüz o anı. Ve yine birçok erkek "Sırf etmiş olayım diye ediyorum" diye düşünerek bu bana göre de önemli anı savsaklarken ya da daha doğrusu yeteri kadar önem vermeyerek gerçekleştirirken bir kısım erkeğimiz de gerçekten bu anın olması gereken bir an olduğunu düşünerek ve sevdiği kadınla birlikteliklerini bir ömre resmiyetle yaymak adına ilk adımı atmak için ve tabi ki bu anın çok özel olduğunu düşünerek hazırlanırlar. Bu yazı da, evlenme teklifinin gerekli olduğu-olmadığı ya da  kadın olsun erkek olsun kimsenin evlilik teklifinin önemiyle ilgili fikrini değiştirmek için değil; öyle ya da böyle evlilik teklif etmeye yeltenen ve kafası karışık beylerin biraz olsun işini kolaylaştırabilmek için :)

Taze evlenme teklifi almış biri olarak ve sonradan konuştuğumuza göre erkek arkadaşımın tema bulma konusunda çok zorlanmadığını bilen biri olarak benim mutluluğumu ve erkek arkadaşımın bu kafası rahatlığını, bu yazıyı bir şekilde okuyanlarla da paylaşmak istedim. Sanırım en önemli nokta, evlilik teklifinin teması. Tema diyip geçmemek gerek çünkü sırf bu işi yapan organizasyon firmaları bile var artık. Sizin için en uygun yani daha doğrusu müstakbel gelini en çok mutlu eden ve hayalindeki evlilik teklifine en yakın olan temayı bulabilmek aslında çok kolay. En önce, müstakbel gelinin nasıl bir tekliften hoşlanabileceğini kestirmek. 

Romantik mi, eğlenceli mi? 
Benim hep istediğim gibi şık bir yer, keman sesi, su sesi, etrafta güller, karşımda takım elbiseli sevdiğim gibi mi klasik romantik detaylarla mı yoksa paraşütten atlarken mi ya da mickey mouse kostümü giymiş sevdiğinden mi almak ister evlenme teklifini. Bu sorunun cevabını belirlediyseniz bir sonraki detaya geçelim...

Havada mı, karada mı, denizde mi?
Denizden asla vaz geçemez mi? Yoksa deniz olmasa da mı olur... Bir sonraki soru da bu. Henüz yerden kesilmeden ayakları nereye basacak, bunu da belirlemeli. Bu soruyu da deniz aşkınıza ya da bulunduğunuz şehirde deniz ya da göl olup olmayışına göre cevaplayabilirsiniz. Çok basit; su üstü mü, yemyeşil bir orman ya da herhangi bir mekan mı, yoksa bi helikopter ya da bi lüzum gereği uçak mı... Koşullarınıza ve zevklerinize göre bu soruyu da hallettiysek, bir diğer soru...

Başbaşa mı, sevdiklerinizle mi?
Teklif anına sevdiğiniz ve bu anı kaçırmasını istemeyeceğiniz dostlarınız, aileniz ya da koca mahalle, sınıfın ya da iş yerinin tümü ya da caddede hiç tanımadığınız insanlar şahit olmalı mı? Yoksa bu, baş başa ancak fotoğraf ve video çekimleriyle ölümsüzleştirilen bir an mı olmalı? Hangisi onun hayali?

Siz mi söyleyeceksiniz, o mu okuyacak?
Bence bu o kadar önemli bir detay ki...Açıkçası ben üstünde "benimle evlenir misin?" yazan pankartlardan, brandalardan asla hoşlanmıyorum isterse uzayda açılsın. Evlenme teklifimi ben içimden sessizce okuyup ona dönerek evet demek istemem. Evlenme teklifimi sevdiğimin ağzından gözlerinin içine bakarak duymak ve yine gözlerinin içine bakarak evet demek isterim ve benim teklifim tam da böyle oldu :) Ama belki sevdiğiniz iki insanın ucundan tuttuğu yazılı bir branda sevdiğinizi daha çok mutlu eder. En uygun cevabı siz bulacaksınız :)

Sevdiğiniz Nasıl Görünmeli?
Ömür boyu hatırlayacağı, arkadaşlarına anlatacağı, düşünüp düşünüp mutlu olacağı o an esnasında sevdiğiniz nasıl hatırlamak ister kendini? Spordan çıkmış, saçları ıslak, spor kıyafetler içerisinde mi yoksa özenilmiş, herhangi bir özel sebep nedeniyle giyilmiş bir kıyafet içerisinde mi? Sadece onun hayallerini düşünmeyin, sizin aklınızda da canlansın bi şeyler :)

Görünümü de hallettikten sonra teklifin iskeletini oluşturmuş oluyorsunuz, küçük detaylar da sizin hayal gücünüze kalmış artık. Her nasıl ve nerde olacaksa olsun, size ait ve sizin için özel detayların bulunması size artı puan kazandıracaktır. Benden söylemesi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder